Lisää...

Täällä on meidän Black Dogs kirjaa! Lukekaa niin pääsette jyvälle tarinasta.

1. Aamukahvit

- Jack, aamukahville! Vastahakoisesti Jack nousi vuoteesta, kompasteli vaatekaapin luo ja tonki sieltä vaaleanpunaisen kylpytakin. Jack riehui ja raivosi kuin apina, liian pitkän kylpytakin helman takia. Hän löi päänsä lamppuun ja melkein alkoi porata.  Kiroillen Jack tuli keittiöön ja istahti naama punaisena tuoliin, jonka jalka katkesi. Jackin aamu ei alkanut kovin hyvin, verrattuna avovaimonsa, Donnan aamuun. Jack kokosi tuolin uudelleen ja otti leivän suoraan paahtimesta ja poltti tassunsa.
- Voi, Jack! Juuri paahdettu leipä on tosi kuumaa ja…
- Kyllä minä sen nyt huomasin, ilman sinun selittelyjäsi! Jack karjui raivoissaan.
Yhtäkkiä Jack vilkaisi kelloaan ja huomasi, että hän oli myöhässä kokouksesta.
Kiireissään hän yritti juoda kahvin loppuun nopeasti, mutta kömpelönä koirana hän kuitenkin kaatoi kahvinsa syliin.
- AAAAH! Jack kiljaisi. - KAUNIS, SILKKINEN, VAALEANPUNAINEN KYLPYTAKKINI!!! PILOILLA!
Nopeasti Jack juoksi vaihtamaan vaatteet ylleen, otti autonavaimet ja lähti kaahaamaan töihin. Oli kamala ruuhka.
Matkalla hän poltti sätkää ja heitti tumpin ulos ikkunasta, joka pahanonnen mukaisesti lensi takana olevan auton ikkunasta sisään.
Nopeasti Jack yritti löytää parkkipaikan autolleen. Vapaata paikkaa ei löytynyt, joten hän yritti änkeä kahden muun auton väliin. Samalla hän kolhaisi toista autoa, kylkeä myöten. Hän koitti hiipiä matkoihin mutta auton omistaja sai hänet kiinni teosta ja Jack joutui pulittamaan hänelle kovan hinnan kolaroimisestaan.
Poliisilaitoksella Jack ajatus päissään törmäsi erääseen toiseen poliisiin, Richardoon. Kaikki Jackin paperit levisivät lattialle. Hän keräsi paperit lattialta ja pyyteli Richardolta anteeksi.
Juoksi hän kokoukseen ja paiskasi oven kiinni perässään.
- Anteeksi, että myöhästyin. Samassa Jack törmäsi pöytään ja kaatoi vesikannun. Taas Jack pyysi anteeksi ja nosti vesikannun tyhjänä pystyyn. Jack kompastui ja löi päänsä pöydänkulmaan. Hän kiroili mielessään, ettei
puheenjohtaja kuulisi. Hiljaisuus täytti kokoushuoneen. Kaikki olivat hiljaa, kunnes puheenjohtaja aloitti puheen.
- Gröhömm… No niin… Me olemme saaneet selville, että kaupungissamme riehuu pysäyttämätön  häirikkö. Hän on epäilemättä hyvin vaarallinen. Noniin nyt tarvitsemme pari vapaaehtoista ottamaan tämän tehtävän vastaan…
Yhtäkkiä Jack nousi ylös ja huudahti:
- Minä, minä!!!
Kokous salissa tuli hyvin hiljaista. Nolona Jack istahti takaisin penkkiin.
Puheenjohtaja nosti metallisia silmälasejaan ja kesti vähän aikaa, kunnes puheenjohtaja rikkoi hiljaisuuden.
- Tuota sinä vaikutat kyllä ihan luotettavalta tyypiltä mutta… mutta… niin. Tarvitset muutaman agenttikumppanin.
- Minäpäs tiedän ketkä valitsen: agenttiryhmän nimeltä "Black Dogs" , johon kuuluu: avovaimoni Donna Westlake, ystäväni David Smith, John Bates ja tietenkin MINÄ, Jack Dawson. Jack nousi tuoliltaan, lähti huoneesta ja paiskasi innoissaan oven kiinni.
Samassa Jack näki ystävänsä Davidin, Richardon seurassa. He löivät vetoa siitä mitä olisi ruokana.
- Tänään on ruokana pizzaa, David veikkasi.
- Eipäs vaan lihapiirakoita, Richardo uhosi.
Kummatkin menivät katsomaan ruokalistasta mitä oli ruokana. Ruokana oli pizzaa, Richardo hävisi vedon. Richardon huuli lerppui surusta ja suuresta menetyksestä. David kiljaisi ilosta, koska oli voittanut vedon ja Richardon piti antaa hänelle 2 dollaria. Richardo häviää aina kaikki vedot Davidin kanssa.

Äkkiä Jack hurahti autollaan kotiin tuossa tuokiossa. Nopeasti hän soitti Davidin ja Johnin paikalle kotiinsa. Muutaman minuutin päästä kaksi autoa ajoi pihaan ja pimputus kuului oven takaa. Jack meni heti avaamaan.
Kaikki neljä kokoontuivat olohuoneeseen. Silloin Jack kertoi mahtavan uutisen.
- Arvatkaapa mitä? Minulla on ilo ja kunnia sanoa tämä uutinen. Nimittäin meidät on valittu todella tärkeään tehtävään, se liittyy rikollisiin… Meidän on saatava kiinni, joku typerä rikollinen… Sillä vain me pystymme tehdä siitä lopun. Kaikki huusivat yhteen ääneen kurkku pystyssä:
- JESS!!! He ottivat mansikkajäätelöä pakastimesta ja menivät vuokraamaan elokuvan tehtävän kunniaksi. Juhlivat ja tanssivat koko yön. Aamulla kuitenkin oli vähän paha olo eilisen kännäilyn takia. Krapula vaivasi päätä, mutta he muistivat kaikesta huolimatta tehtävänsä. Johnin ja Davidin oli aika mennä kotiin, huomista varten ja muutenkin heidän piti mennä tervehtymään krapulasta Buranan avulla. Koska kun jahtaa rikollisia ei voi olla humalassa.

Jahti alkaa melkein tästä, mutta… Ei ihan vielä. Ensimmäistä ja tärkeää johtolankaa ei olla vielä löydetty.

2. Muistilappu

Mandy ja Donna olivat pikkuruisessa jäätelöbaarissa. He ottivat lakritsijäätelöä isot annokset ja vielä lakritsikastikkeen kera.
- Mikään ei voisi olla ihanampaa, kuin kesäpäivänä syödä lakritsijäätelöä! Mandy sanoi, naureskellen ja katsoen ulos ikkunasta silmät supussa.
- Aivan! Oletkos kuullut siitä tyypistä, joka riehuu, kuin apina? Se on kuulema joku rikollinen. Me teemme siitä lopun. Donna sanoi ylpeänä.
- En. Onko täällä, joku semmoinenkin? Tyypillistä… Mandy uteli.
- Ei mikä tahansa rikollinen. Se on vaaraksi kaikille koirille! Donna varoitti.
Mandy otti lusikallisen jäätelöä suuhunsa ja piti silmiään kiinni. Samoin teki Donna. Donna otti laukkunsa varovaisesti selkänojalta ja söi jäätelönsä loppuun.
- Minne menet? Mandy sanoi huolestuneena. Donna katsoi Mandya ja sanoi nopeasti:
- Ei, sinä joudut mukaan… Tule.
Kävellessään he katselivat kuinka aurinko porotti kauppojen ikkunoista sisään ja kuinka kaikilla koirilla oli jokin kiire, mutta ei ainakaan Donnalla ja Mandylla.

Donna käveli kadulla. Yhtäkkiä hän huomasi että joku outo mies seurasi häntä. Mies lähestyi ja lähestyi Donnaa askel askeleelta. Jostain kumman syystä  mies heitti palavan tupakantumpin Donnan paidan sisään. Donna ihmetteli mikä ihme paidan sisällä kuumotti. Hän laittoi kassinsa maahan ja alkoi ottaa päällys paitaansa pois. Juuri kun hän oli saanut päällys paitansa pois meni tumppi hänen T-paitansa sisään. Donna alkoi kiljua ja samassa takana ollut mies hyökkäsi Donnan kimppuun ja varasti tämän käsilaukun. Donna istui maassa ja huusi apua. Samassa poliisi lähti varkaan perään, mutta ei saanut varasta kiinni. Onneksi laukussa ei ollut lompakkoa tai mitään muuta arvokasta.
- Onko kaikki hyvin, neiti? Poliisi kysyi ystävällisesti.
- On toki! menkää vain jatkamaan työtänne rauhassa. Ei minusta tarvitse välittää. Donna nousi ylös ja haukkoi henkeä syvään.
Donna huomasi että maassa lojui varkaalta tippunut lappu. Hän tarttui lappuun ja katsoi mitä lapussa luki. Donna vei lapun Jackille ja kertoi mitä oli tapahtunut. He veivät sen poliisiasemalle tarkistettavaksi. Poliisiasema oli jo suljettu, vain vartijat olivat paikalla. Olisihan Jackilla ja Donnalla ollut avaimet, mutta he eivät selvinneet ilman jotain tietokoneneroa.
Seuraavana aamuna Jackin aamu oli parempi entiseen verrattuna. Oli pakko lähteä heti. Autonavaimet autoon ja menoksi! Perillä he menivät tietokonehuoneeseen, oikeastaan pieneen toimistoon, jossa oleskeli älykäs mies. He aukaisivat oven.
- Topi, mitä tämä tarkoittaa? Donna ryöstettiin ja tämä putosi ryöstäjältä! Jack kysyi tietokonenerolta, Topilta.
Topi katsoo lappua ja lukee sen ääneen:- "www.hauvat.com ja salasana internetsivuille on 1.7F4.P46.3.467…" Ei! Siitä on revennyt pieni pala! Ei voi olla totta! Meidän on kokeiltava jokaista nappulaa näppäimistöstä. Koko ilta oli mennyt kokeilemiseen, jopa heitä alkoi väsyttämään. He kokeilivat kakki nappulat mutta mitään ei tapahtunut. Kesti vähän aikaa.
- Ei tästä mitään tule… Topi mutisi ja paineli nappuloita. Hän painoi "enter" painiketta ja hups! Sivu löytyi! Donna nukkui sohvalla ja Jack tuolilla. Topi heti alkoi herätellä Donnaa ja Jackia.
- Mitä? Missä? Donna ja Jack kyselivät.
Topi osoitti kuvaruutua ja Jack hymähti. Oikeastaan Jack alkoi nauraa…
- Katsokaa tarkemmin! Siinä on kidnappausjuttuja. "Aikeeni on kidnapata, joku! Olen Velmu! Muuta et sitten löydäkään!"  Voi… Kidnappaus tuo jotain mieleeni… Mikä se nyt olikaan…
- Kenties jonkinlainen nappaus? Jack muistutti.
- Juuri niin… Tämäkin on suuri johtolanka! Nimittäin katsokaa! Kanadassa on käyty kolttosissa. Teidän on aika lähteä Kanadaan, Montrealiin!
- Eihän? Mitä jos sieltä ei löydy ketään ja menemme aivan turhaan? Eihän siinä ole mitään muuta järkeä, kuin vain tuhlata rahaa!
- Poliisiasema maksaa matkan. Ei huolta. Muistakaa! Ei tämä peli vielä loppu ole. Tämä on vasta ensimmäinen johtolanka! Sieltä löydätte lisää.

David meni nukkumaan. Hän ei saanut unta, eikä tiedä miksi. Kuitenkin siinä huoneistossa oli vaikea kävellä tai muuten liikkua, koska se on niin sotkuinen ja David siivoaa sen ehkä kahdessa kuukaudessa. David koitti mennä vessaan, mutta se ei tehonnut. Ei auttanut syöminen, television katsominen, lukeminen… Ei mikään. Davidilla oli vähän vatsakipuja. Häntä myös oksetti. Tuntui, että viimepäivien viinit jylläsivät edelleen vatsassa. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin vain oksentaminen. David meni vessaan ja nosti WC-pöntön kannen ylös. Meni hän etukenoon ja PLÄÄH!
- Yäk! Paprikan palasia! David huudahti ja pyyhki oksennuksessa olevaa suuta.
David oli hyvin herkkä oksentamaan, sillä jos hän on paljon heilunut tai juonut, alkoi Davidia oksettamaan. Vielä pitäisi mennä laivalla Kanadaan. Laivalla! Vaikka pääsisi junalla, niin silti! David ei kuitenkaan tiedä mitään siitä, että he menevät laivalla. Ei Johnkaan. Topi vain halusi, että kaikilla olisi hauskaa.
Lähtöön on vielä yksi pitkä päivä. Jack odotti innolla pääsevänsä taas laivalle juopottelemaan.
- Vielä yksi, kamala, inhottava, pitkä ja tylsä päivä, siihen kuin me lähdemme! Jack valitti puolipukeissa keittiönpöydän äärellä. Otti hän ruisleivän ja laittoi siihen voita. Donna katseli lehteä ja kippasi pienen lirun kaakaota kuppiinsa.
- Jack… Minkä takia sinulla on niin kamala kiire sinne laivalle? Donna edellytti.
- Tahdon pitää hauskaa, tietty! Onhan siellä alkoholia, esityksiä, maukkaita n…
- Anteeksi? Donna oletti jälleen. Jack punastui ja meni olohuoneeseen. Donna tuli perässä ja kysyi taas:
- Jack, kuinka sinä julkeatkin sanoa jotain tuommoista?
- Anteeksi… Olisin sanonut, että… että… Maukkaita nekkuja!
Donna istahti Jackin viereen sohvalle. Hän antoi Jackille pusun.
- Voi, Jack! Donna sanoi hymyillen ja halasi Jackia kovasti. Jack ei hymyillyt, vaan tarkoitti oikeasti naisia. Jack oli huolissaan. Seuraavana aamuna Donna soitti Johnille:
- No, Donna tässä terve. En muistanut eilen soittaa, että meidän on heti paikalla lähdettävä Kanadaan, Montrealiin. Soita Davidille ja pakkaa kamat, niin päästään lähtemään. Nopeasti. John soitti ja pakkasi kamansa, mutta David oli vähän huonolla tuulella. Tiedät varmaan miksi. Meri!- Tule, Donna! Pian nyt! Purtilo häipyy tunnin päästä! Jack huusi ovella. Donna kiiruhti ja taksi tuli juuri hyvään aikaan.
- Antakaa laukkunne minulle, neiti. Asetan ne takakonttiin. Taksinkuljettaja mainitsi ystävällisesti hymyten. He menivät taksiin. Taksinkuljettaja huomasi Jackin ja Donnan hopun, joten hän ajoi kovinta ja sallittua nopeusrajoitusta. Perillä John ja David odottivat heitä aulassa.
- Laiva lähtee pian! Mennään! John sanoi ja lähti tarmokkaasti laivaa kohti.
Laivassa David alkoi keinua kuin keinu. Olihan Davidilla mukana 6 pakkausta pahoinvointilääkkeitä.

Hytissä David makasi sängyllä. Häntä vähän oksetti, mutta vain vähän. Jack vain jätti laukkunsa hyttiin ja heti hän meni suoraa päätä tanssilavan viereiseen pöytään.
- Mitä saisi olla? Alkoholitarjoilija kysyi Jackilta.
- Yksi viski jäillä, kiitos. Jack vastasi hymähtäen. tarjoilija meni pois ja joku asteli lavan verhojen takaa.
- Tervehdys, kaikki koirat! Tänään meillä on paljon ohjelmaa. Esiintyjinä toimivat: Jazzpojat, upea naisten tanssiryhmä lopuksi, laivatango, ja kaikkea muuta kivaa!  Jackin korvat nousivat pystyyn. Naisten tanssiryhmä, mutta se on vasta lopuksi. Jack sai viskinsä jäiden kera ja päätti mennä kannelle.
David, John, Jack ja Donna oleskelivat laivankannella. He katsoivat meren tuomaa, kaunista maisemaa. Tuuli humisutti Donnan mekkoa, mutta yhtäkkiä Donnan hattu lensi yli laidan. David yritti ottaa sen kiinni ja luisui melkein laidan yli, kuin Titanicissakin. Donna kiljui ja kaikki tarttuivat Davidin tassuun. Johnilta lipesi ote ja David oli vain kahden käden varassa. Nopeasti Jack ja Donna kiskaisivat Davidin takaisin kannelle. Samassa turvamiehet tulivat katsomaan.
- Mitä täällä tapahtuu? Yksi miehistä kysyi.
- Ystävämme melkein tippui yli laidan! Jack kertoi.
- Olitte voimakkaita ja urheita pelastamaan hänen hengen. Kiitos. Yksi miehistä kiitti. He veivät Davidin hyttiin makaamaan.
- Ihmeellistä… Minulla ei ole enää huono-olo. David mutisi Donnalle, joka pyyhki märällä paperilla hänen otsaansa.
- Eikö. Olet voittanut huononolosi. Tästä lähtien sinulla ei pitäisi enää olla huono-olo täällä laivassa. Donna selitti vaiteliaalla äänellä. Jack istuskeli Davidin vieressä. Yhtäkkiä hän muisti naistentanssin ja lähti heti tanssipaikalle. Se oli likimain alkamassa. Kuului musiikkia kovilla bassoilla kitaran kera. Esirippu aukesi ja sieltä paljastui kasa kauniita naisia. Lavan ihan edessä käveli tanssin päätanssija. Hän oli kaunein. Jack näki vain edessä olevan naisen. Hän heilutteli peppua yleisölle ja tanssi kuin maailman paras tanssia. Hän katseli Jackia, iski silmää ja tiputti lapun Jackille. Jack otti sen vastaan innoissaan.
- Wau! "Nähdään takahuoneessa klo 23.00, huoneessa numero 3". Vähän on makeeta! Jack lähti tyytyväisen näköisenä pois. - Mikäs noin nyt hymyilyttää? Donna kysyi.
- Ei mikään… Jack mumisi ja laittoi kutsun povitaskuunsa säilöön. Hytissä Jack katseli ja haisteli kutsua, joka tuoksui ihan vaniljahajuvedelle. Kello alkoi lähestyä jo yhtätoista. Jackia alkoi jo jännittää, mitä siellä tapahtuu. Olisikohan se illallinen tai joku muu juttu. Jack lähti takahuoneeseen.


3. Kidnappaus!

Jack kulkee valoisaa käytävää kohti huonetta numero 3. Hän vapisi, hymyili ja ajatteli, että kunpa se huone ei löytyisi vielä minuuttiin. Mutta yhtäkkiä hajuvesi alkoi tuoksua. Haju tuli kolmanneksi viimeisestä huoneesta. Haju raahasi Jackin koputtamaan oveen. Jack koputti. Joku tuli avaamaan.
- Hei… Tulitpa sinä ajallaan. Tulkaa sisään. Olen juuri laittanut boolin pöytään. Jack pienin askelin tuli sisään ja katseli tauluja seinustalla.
- Oletko koskaan kulkenut Dianalla meren yli? Nainen kysyi. Jack katseli paikkoja ja huusi jostain:
- En… Tai siis olen. Joskus pienempänä…
- Tule tänne. Istumaan. Nainen sanoi lempeällä äänellä.
Jack käveli sohvaa kohti.  Nainen taputteli paikkaa johon Jack voisi istuutua. Ja Jack istui. Oli hiljaista. Nainen alkoi lähennellä Jackia.
- Minun nimeni on Mary Williams, mikä on sinun?
- Öö…Ää…Yy… Ai minun nimeni on…Jack… Öö… Jack Dawson. Jack änkytti.
Yhtäkkiä Mary antoi suukon Jackin poskelle. Jack punastui korviaan myöten. Lopuksi Mary alkoi suudella Jackia. Jack tunsi olonsa onnelliseksi, tällaista hän ei ikinä kokenut Donnan kanssa. Koko loppuyö meni Maryn kanssa "puuhaillessa".

David, Donna, John ja Jack poistuivat laivasta Kanadan puolelle. He lastasivat kamansa hotelliin. Itse he lähtivät katsomaan paikkoja, aseiden kanssa. Heille tuli mieleen henkilötoimisto, josta he voisivat löytää Velmun nimen ja olinpaikan. Agenttiryhmä käveli pitkää katua pitkin, kohti toimistoa.  Astuessaan sisään he menivät heti nimilistan luo. He selasivat monta kertaa nimilistan läpi mutta he eivät löytäneet mitään. Toimistovirkailija tuli kysymään etsivätkö he jotain tiettyä henkilöä.
- Etsimme etunimeltä tunnettua henkilöä nimeltä Velmu. John sanoi.
- Meillä on täällä yksi uusi Velmu jota  emme  vielä ehtineet laittaa listaan. Virkailija vastasi. Agenttiryhmä katsoi innoissaan toisiaan. Oliko tämä se Velmu jota he etsivät? Virkailija toi lapun jossa ilmoitettiin Velmun hotelli ja huone. Hotellin nimi oli Ecuador Park  ja huoneen numero oli 202. He lähtivät ripeästi kohti hotellia. Oli pakko vuokrata auto koska hotelli oli niin kaukana. He ajoivat pitkän matkan kohti hotellia. Kesti noin tunti. Perillä he menivät hotelliin ja varmistivat missä Velmun huone oli.
- Onko täällä Velmu nimistä kaveria? Donna kysyi tiskiltä.
- Kyllä, huone numero 202. Äkkiä agenttiryhmä lähti kipuamaan portaita ylös huoneeseen 202.
- Tässä on 189, 191, 193, 195… John luotteli. Yhtäkkiä David huomasi huoneen:
- Tässä! He koputtivat oveen. Kukaan ei avannut, joten he kävivät hakemassa avaimet alhaalta, saivat ne ja aukaisivat ovet. He tutkivat paikkoja, mutta eivät löytäneet muuta kuin lapun jossa luki: Tulitte aivan liian myöhään! Heh!